Ascensio Al Cingle De Sant Roc (Vall de Llemena – Gironès) Agost 2011


Bonica sortida tercergradista que hem fet, amb un nombrós grup i amb força canalla, al cingle de Sant Roc. L’excursió és curteta però maca i molt interesant, amb molt bones vistes, fossils al cim i una mica d’arqueológia de l’escalada.

 

Situació

: De Girona anem per la C-63 direcció Amer i en arribar a Bonmatí agafem a dreta la carretera direcció Sant Esteve de Llemena (GI-532) i aprofitem per possar a zero el contaquilometres, seguim la carretera i pasarem pel veínat de Les Serres (un cartell que ho indica), i seguirem fins que el contaquilometres marqui 9’4 km, hi trobarem un petit aparcament a ma dreta per 5 o 6 cotxes (a 1,6 Kms si venint de Sant Martí de Llemena) i aquí aparquem. A l’altra banda de la carretera hi ha una pista tancada amb una cadena i al costat dret d’aquesta pista neix un corriol que es el que agafarem.

Itinerari

: El corriol no té perdua perque els matolls dels voltants no et deixa sortir-ne. Aviat arribem a un mas enrunat i per darrera el corriol enfila directe cap el cingle que és ben visible. Després s’endinsa en el bosc i anem trobant fites i taques color verd. El camí tira amunt sense contemplacions, amb tendencia a la dreta. Creuarem altres corriols horitzontals però seguim sempre amunt fins arribar al cingle on, a peu de la roca, el camí gira a l’esquerra. És en aquest gir on trobarem unes burinades ben velles i rovellades (amb algun espit més modern) de unes tres vies ben antigues. Aquets companys tenen alguna informació:

http://pmuntanya.blogspot.com/2006/10/zona-escalada-sant-roc-de-la-barroca.html

http://pmuntanya.blogspot.com/2007/01/descobrint-nous-sectors-cingle-de-sant.html

Ara el camí fa una zigazaga per uns graus per superar el cingle. Hi ha algún passet tonto si hi ha fang. I Després s’arriba a un altiplà on només tenim que seguir el camí (esquerra), ja més ample, fins el cim.

El rocam d’aquest altipla és ple de fossils nummulites:

http://www.flickr.com/photos/granyer/598388822/

I al cim trobarem, apart d’una molt bona vista, l’ermita de Sant Roc, rustica i plena de pessebres, i els parabolts de la reunió final (amb anella de ràpel) de la via Iaia Pilar:

http://www.feec.es/iaia-pilar

http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=495

Nosaltres vam baixar pel mateix camí.

Posem unes fotos.

Corvus

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A %d blogueros les gusta esto: